Een donkere slaapkamer met rolluiken

Rolluiken zorgen ervoor dat jij in het weekend een uurtje langer in je bed kan blijven liggen. Even wat energie bijtanken zonder dat je vroeg gewekt wordt door de buurman die alweer druk met de elektrische heggenschaar in de weer is. Bovendien slapen de kinderen ook wat langer door omdat ze niet wakker worden van het binnenvallende zonlicht. Rolluiken zorgen voor een heerlijk begin van de dag!


 

Rolluiken zijn multifunctioneel

Rolluiken multifunctioneel product. Met rolluiken voor je ramen kun jij niet alleen lekker uitslapen, maar het zorgt er ook voor dat jouw woning beter geïsoleerd is. Dit houdt in dat de warme lucht in de zomer minder de kans krijgt jouw woning binnen te dringen en je woning koel blijft. Dit geldt ook voor de koude lucht in de winter. Zo bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Daarnaast hebben rolluiken een geluidswerende en inbraakvertragende eigenschap. Zo kun jij altijd met een gerust hart op vakantie.

Beng eisen van kracht vanaf Januari 2021
Een rolluik is alsmede een zeer geschikt product om aan de nieuwe richtlijn van de Beng (Bijna energie neutrale gebouwen) te voldoen. Deze nieuwe regeling gaat vanaf 1 Januari van kracht.
>>Lees meerKleur kiezen? 4 populaire kleuren 

Wanneer je van plan bent je woning te voorzien van rolluiken kijk je waarschijnlijk uit naar de vele voordelen waar je van gaat profiteren. Zo houd je het met rolluiken koel en donker in huis, voorzie je je huis van extra beveiliging en bespaar je ook nog op je energierekening. Nu hoef je er alleen nog voor te zorgen dat de rolluiken naadloos aansluiten bij jouw woning. Hiermee helpen wij je graag.

Lamelkleuren rolluiken

De lamellen van een rolluik vormen samen het pantser. Het pantser van een rolluik beslaat een groot oppervlak en bepaalt daarom voor een groot deel het gevelbeeld. De populairste lamelkleuren zijn wit, verkeerswit, ivoor en antraciet.

V01 V20
Wit                                   Verkeerswit
V07 V19
Ivoor                                antraciet

Populaire nieuwe rolluikleuren

Bovengenoemde klassieke kleuren behoren al jarenlang tot de meest gekozen lamelkleuren van rolluiken. Met de introductie van een aantal nieuwe kleurtinten zien we echter de populariteit van de kleuren kwartgrijs en zwartgrijs toenemen. Met deze kleuren sluiten je rolluiken bijvoorbeeld naadloos aan bij nieuwbouwwoningen.

V66 V72
Kwartsgrijs                      Zwartgrijs

Kleuren omkasting rolluiken

De omkasting van het rolluik bestaat uit de bovenbak, de zijgeleiding en de onderlat. Deze rolluikprofielen worden gemonteerd op de gevel of op het kozijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kleur te nemen waarmee je jouw rolluiken laat aansluiten op de kleur van je kozijnen.

Rolluik kleuren Rolluiken kleuren 1

Rolluiken in ralkleuren

De meeste producten van Ekkelboom Zonwering kunnen in iedere ralkleur naar keuze worden uitgevoerd. Omdat het pantser van rolluikken echter regelmatig in beweging is en daardoor onderhevig is aan de nodige wrijving kan deze niet worden uitgevoerd in een ralkleur. De omkasting van rolluiken kan wel worden uitgevoerd in een ralkleur.