Meer privacy met (Rits)screens

Ritsscreen Lamellendak antraciet

(Rits)screens
De Ritsscreen ook wel vlak hangende zonwering genaamd, is in eerste instantie ontwikkeld voor grote projecten zoals scholen, kantoren en overheidsinstellingen. Maar dit type zonwering wordt ook gebruikt als vlakke zonwering voor woonhuizen. Een van de eigenschappen van een screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd terwijl het zicht naar buiten voor ca 80% behouden blijft. Het zicht naar buiten naar binnen is maar 20%. Zonnewarmte en licht wordt tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenhuis aangenaam blijft Ritsscreen Één Ritsscreen, Ritzscreen of Zip-screen is een nieuw en bijzonder type screen die aan de zijkant in het geleidingssysteem zit met rits . Omdat het doek rondom opgesloten zit in de geleider is het screen in gesloten stand insecten werend. 

Werking rits-screen
Één ritsscreen werkt als volgt: Het doek, verzwaard aan de onderzijde door middel van een aluminium lijst, glijdt door een rits geleidings systeem vanuit de aluminium kap tussen twee geleiders naar benenden. Door de geleiders wordt de rits van het doek gevoerd en opgesloten. De kap, geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium, Ivoor (RAL9001), Wit (RAL9010), Antraciet (RAL7016). Alle kleuren afhankelijk van type screen en fabrikant. Een omkasting van screen is in iedere andere RAL kleur is mogelijk, hierop zit eenmeerprijs.

Bediening
De bediening van uw ritsscreen kan alleen door middel van een motor. Een hand of bandbediening is niet mogelijk. Elektrisch door middel van wandschakelaar of afstandbediening is wel mogelijk. Voor de elektrische bediening hebben wij een zeer groot diversiteit motoren in ons assortiment zitten, zoals Somfy of ons Huismerk. Op al onze producten zit standaard 5 jaar garantie. Waarvoor wordt een ritsscreen ook veel gebruikt. Heeft u een Veranda, Overkapping of een Balkon waar u graag uit de wind en regen wilt zitten dan is een ritsscreen daar zeker geschikt voor. Door afsluiten van uw opening kunt u lekker zitten en neemt de windlast ca 85% af. Zo kunt u een aangename plek creëren waar u heerlijk kunt vertoeven